Space dogs

Een theatraal concert, een ode aan de onschuld première 21 november in Frascati Amsterdam

Toen we weinig wisten van ruimtereizen en raketten nog nieuw waren ging er een groep Russische kosmonauten de ruimte in. Deze ruimtevaartpioniers waren honden. Vol goede moed ontdekten we het heelal. We hadden dromen, we lachten naar de maan en hadden hoop. Door de jaren heen vervaagde die droom en sijpelde langzaam de onschuld weg.

SpaceDog (Marleen Scholten) staat symbool voor die onschuld en is haar voorganger. Na jaren om de aarde te hebben gedraaid wil ze een dimensie, een perspectief met ons en de band delen. Zij is hier even geland en gaat straks weer terug.

Het eerste deel van het concert biedt een muzikaal historisch perspectief. Kraftwerk meets Ligeti. Van de verdovende werking van de grote oorlog via de hernieuwde opbouw gaan we naar het nieuwe cynisme. Met de komst van SpaceDog verandert de sfeer. Het mondt uit een zinderende zoektocht naar onschuld; een elektrische mis. …en dan neemt SpaceDog afscheid. Met een hoopvol lied nodigt ze ons uit mee te gaan. ‘I’ll wait for you’

Engels gesproken.

Zang en spel: Marleen Scholten
Zang en keyboards: Annelinde Bruijs
Compositie, bas, keyboards: Gerry Arling
Slagwerk, keyboards: Rik Elstgeest
Keyboards: Ton van der Meer
Slagwerk en keyboards: Bo Koek

Coproductie: Grand Theatre Groningen, Veenfabriek en Wunderbaum.

Post navigation