Encyclopedie voor de Moderne Huisvrouw

Oude muziek en elektrotechniek

Liederencyclus voor sopraan en elektronische muziek in een absurdistische huiskamersetting

Sopraan Bernadeta Astari vertolkt prachtige klassieke liederen (Handel, Monteverdi, Purcel, Vivaldi en Ravel) in een muzikale installatie van Touki Delphine. Dit muziek- en beeldende kunst-trio vormt met behulp van elektronische instrumenten, huis- tuin- en keukenapparatuur en simpel kookgerei een smaakvol huiskamerorkest.
De liederen worden uitgevoerd in een theatrale setting. Elk lied wordt voorzien van een huiskamer- handeling uit de ‘Encyclopedie voor de Moderne Huisvrouw’, verschenen in 1979, niet geheel toevallig het geboortejaar van de mannen van Touki Delphine.

Uitvoering: Rik Elstgeest, John van Oostrum, Bo Koek, Chris Doyle & Bernadeta Astari
Styling:      Esmee Thomassen
Geluid:       Miguel Rodriguez

zo 20 mei       Operadagen Rotterdam
vr 20 juli         Wonderfeel
wo 19 sep       Theater Rotterdam

Huisvrouw in Stduio Delphinefoto: Margien Rogaar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *