Billy the Kid, a post-truth concert in court

Billy the Kid galoppeert door talloze films, songs, biografieën en wetenschappelijke verhandelingen, maar weet even vaak aan deze beschrijvingen te ontsnappen. Want heel eerlijk gezegd weet niemand wie hij écht was, wie zijn vrienden waren, of en hoeveel mensen hij werkelijk vermoordde en waarom, hoe hij aan zijn einde kwam. Sterker nog: we vragen ons af of hij überhaupt wel heeft bestaan. Zijn imago is de historische persoon ontstegen en zo ook de waarheid. Misschien geloven we inmiddels liever in verhalen dan in feiten?

Touki Delphine onderzoekt in coproductie met theatercollectief Nineties Productions de status van het concept ‘waarheid’ in ons post-truth tijdperk. Gevoelens en feiten zijn even waar; mythes zijn de waarheid geworden en de waarheid zelf wordt constant gemythologiseerd.
Niet alleen Billy, maar ook de waarheid zelf wordt voor het gerecht gedaagd.

Met leden van Edward Sharpe and the Magnetic Zeros in de mobiele foley studio
In hun zelfgebouwde mobiele foley studio brengen Nineties en Touki Delphine de mythes rond Billy the Kid tot leven. Die dus ook zomaar waar zouden kunnen zijn. Ze worden hierbij virtuoos bijgestaan door twee muzikanten van de Amerikaanse indie-folkband Edward Sharpe: Mitchell Yoshida en Orpheo McCord.

All about Billy
Kom 24 mei naar Bellevue voor de Billy the Kid – Verdiepingsavond!
Aanvang: 20:30, gratis entree

Billy the Kid, a post-truth concert in court op Terschelling en in Amsterdam
Terschellings Oerol 15 juni (première)  t/m 24 juni 2018
Amsterdam 10 t/m 17 juli 2018

180428_nineties_billy_Oerol_A2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *